Campionatul Mondial: Franța – Argentina

Analiza meciuri

Franta– Argentina

Primul meci din optimile de finala ale turneului din Rusia este un duel interesant intre doua foste campioane mondiale Franta si Argentina, care se vor intalni pe stadionul din Kazan. Francezii au castigat grupa C obtinand doua victorii si un rezultat de egalitate, iar Argentina a terminat pe locul 2 in grupa D, calificandu-se cu ajutorul golului marcat pe finalul meciului cu Nigeria. Ultimele doua confruntari directe au fost amicale si argentinienii s-au impus cu scorul de 2-0 si 1-0.

Franta

Putem spune ca Franta este usor favorita, deoarece nu a fost infranta la acest Campionat Mondial. A castigat primele doua meciuri din grupa, cu 2-1 in fata Australiei si cu 1-0 contra celor de la Peru, iar in cel de-al treilea duel a remizat 0-0 cu Danemarca. Selectionerul Deschamps a menajat cativa jucatori importanti, pe care se va baza in partida cu Argentina. Ramane de vazut daca Giroud va fi in atac alaturi de Griezmann, iar Dembele pe partea stanga in locul lui Matuidi. Probabil francezii vor avea aceeasi formula de start ca si in disputa cu Peru.

Argentina

Este vicecampioana mondiala, insa multumita golului marcat de Rojo pe finalul meciului cu Nigeria in care s-a impus cu 2-1, a ramas in continuare in lupta pentru trofeu. De asemenea si Croatia a ajutat-o sa se califice, prin victoria cu 2-1 in fata Islandei. Selectionerul Sampaoli a inceput partida cu nigerienii, cu 5 debutanti. Argentina a terminat la egalitate primul duel din grupa cu Islanda, meci in care Messi a ratat un penalty, iar in cea de-a doua partida  a fost umilita de Croatia cu 3-0. Este posibil sa-l vedem din primul minut pe Lo Celso in locul lui Perez.

{{notification_msg}}