Campionatul Mondial: Croația – Danemarca

Analiza meciuri

Croatia – Danemarca

Duminica seara se va juca cel de-al patrulea meci din optimile Cupei Mondiale din Rusia, duel in care se vor intalni Croatia si Danemarca, echipe care nu au pierdut in faza grupelor. Croatia a bifat 3 victorii, iar Danemarca a castigat un meci si de doua ori a terminat la egalitate, insa trebuie sa mentionam ca au incasat doar un gol. In ultimele 5 confruntari directe ambele echipe s-au impus de doua ori si un meci s-a incheiat cu o remiza.

Croatia

A lasat o buna impresie dupa ce a obtinut 3 victorii intr-o grupa foarte grea. Partida cu Nigeria s-a incheiat cu scorul de 2-0, iar pe favorita grupei, Argentina, a umilit-o prin golurile marcate de Rakitic, Rebic si Modric, bifand un triumf cu 3-0. In cel de-al treilea duel selectionerul Dalic a introdus mai multe rezerve, dar Croatia s-a impus cu 2-1 in fata Islandei. A fost singurul gol primit de la acest turneu final, asadar Dalic pune mare pret pe defensiva. Referitor la echipa de start, suntem aproape siguri ca vom vedea acelasi prim 11 ca si in confruntarea cu Argentina.

Danemarca

Danezii au terminat pe locul doi in grupa, insa nu au simtit gustul infrangerii in primele 3 dispute. Putem spune ca jucatorii selectionerului Hareide au avut parte si de noroc la acest Campionat Mondial, cand au castigat in fata celor de la Peru cu 1-0 si cand au remizat cu Franta si Australia, datorita jocului bun facut in defensiva. A marcat din penalty in duelul cu Australia, iar in partida cu francezii a fost una plictisitoare, fiindca cu un rezultat de egalitate se calificau ambele echipe. Acum va trebui sa arate ca poate juca si ofensiv, pentru a spera sa treaca de Croatia. Cu siguranta se baza mai mult pe faza de aparare si va miza pe contraatacuri regizate de Eriksen, Sisto si Poulsen. Va reveni in formula de start si mijlocasul Kvist.

{{notification_msg}}