Bătălie pentru puncte pe St.James Park: Newcastle – Manchester City

Analiza meciuri

Newcastle – Manchester City

Acesta este un duel intre doua echipe care se afla in situatii total diferite. Newcastle este penultima in clasament, iar Manchester City dupa o serie de 3 victorii la rand, ocupa pozitia a treia. Ultimele 12 intalniri directe dintre aceste doua echipe in Premier League, au fost castigate de catre echipa din Manchester, iar Newcastle a reusit sa o invinga si ea o data, sezonul trecut, in Cupa Ligii.

Newcastle

A fost infranta la scor, in ultimele doua confruntari de pe stadionul Etihad, cu 5-0 si 6-1, iar din aceste motive ar trebui sa fie foarte motivata pentru a obtine un rezultat pozitiv, mai ales ca joaca pe teren propriu acum. Newcastle se afla intr-o situatie dificila, apropiindu-se tot mai mult de retrogradare, insa dupa o serie neagra de 6 infrangeri, etapa trecuta a izbutit sa obtina o victorie. A invins-o acasa pe Swansea cu scorul de 3-0. Acesta a fost primul triumf de la venirea noului antrenor Benitez, care a preluat echipa intr-o situatie delicata si are misiunea de a o scapa de retrogradare. In momentul de fata este la 3 puncte distanta de Norwich, ocupanta locului 17. In confruntarea de marti seara, ambele echipe au nevoie de puncte ca de aer, iar ceea ce va fi interesant, e ce tactica va folosi Benitez. Probabil primul 11 va fi acela ca si in meciul cu Swansea. Nu-i vom vedea in teren pe motiv ca sunt accidentati, pe urmatorii jucatori: Janmaat, Taylor, Elliot, Haidar si Krul.

Manchester City

Se afla intr-o forma grozava inaintea acestui meci cu Newcastle, tinand cont ca dupa ceva timp a obtinut 3 victorii consecutive in campionat, iar in Champions League va juca prima data in semifinale, dupa ce a eliminat-o pe PSG. Trebuie sa se concentreze si asupra campionatului, pentru ca este prioritara terminarea sezonului pe un loc ce o califica in Champions League, tinand cont ca mai sunt echipe puternice, ce se lupta pentru acelasi obiectiv. Dupa 3 triumfuri la rand, jucatorii antrenorului Pellegrini au depasit-o pe Arsenal in clasament, fiind la egalitate de puncte, insa Tottenham, echipa de pe locul secund, are 5 puncte avantaj. In spatele e se mai afla si Manchester United pozitionata pe locul 5 si are cu 4 puncte mai putin. Toate acestea ne arata ca batalia pentru un loc ce duce in Champions League este stransa si ca Manchester City va trebui sa joace cat mai ofensiv pentru a obtine cele 3 puncte dupa duelul de pe St.James Park. Vor lipsi din cauza accidentarilor: Nasri, Clichy, Sterling si Kompany.

{{notification_msg}}