Bătălie pentru puncte în Serie A: AS Roma - Fiorentina

Analiza meciuri

AS Roma – Fiorentina

In afara de lupta pe care o duce in Champions League,  AS Roma va juca meciul din etapa cu numarul 28 din Serie A, cu cotracandidata la locul 3 si totodata echipa ce evolueaza in Europa League, Fiorentina. Aceste doua echipe ocupa locul 3, respectiv 4 in campionat. Romanii sunt deasupra celor din Florenta, datorita golaverajului. In tur AS Roma a castigat cu un scor de neprezantare ,3-0, iar in duelurile din sezonul trecut Fiorentina a triumfat de doua ori si in alte doua meciuri rezultatul a fost egal.

AS Roma

Desigur ca Romanii isi doresc sa obtina si a doua victorie din acest sezon in fata Fiorentinei, pentru ca aceasta ar putea sa o duca in Champions League editia urmatoare, daca va termina pe locul 3. Elevii antrenorului Spalletti nu au renuntat la lupta, si au inregistrat o serie de 6 victorii ce a facut sa o duca la doar 5 puncte de locul 2, ocupat de Napoli si 8 puncte de liderul Juventus. Romanii spera ca adversarii lor sa se califice mai departe in Europa League, pentru ca asa jucatorii vor fi mai obositi si vor face pasi gresiti in campionat. Avand in vedere ca va juca acasa si are ca obiectiv terminarea campionatului pe locul 3, probabil o vom vedea jucand ofensiv inca din startul partidei. Recent a pierdut acasa cu 2-0, in meciul tur cu Real Madrid din Champions League, iar sansele ca sa o vedem pe Roma in sferturi sunt aproape nule. In partida cu Fiorentina nu vor juca din cauza ca sunt accidentati, jucatorii Rossi si Gyomber, iar Nainggolan inca nu s-a recuperat complet.

AC Fiorentina

Va fi al treilea meci jucat in 8 zile pentru Fiorentina, primul fiind in Europa League si al doilea weekend-ul trecut in campionat cu Napoli, scor 1-1. Fiorentina poate termina pe locul 3 daca va fi la egalitate de puncte cu Roma, dar daca va avea un golaveraj mai bun. Tinand cont ca a pierdut in Europa League in deplasare la Tottenham la o diferenta mare de scor, calificarea e aproape imposibila, asa ca va trebui sa se concentreze mai mult pe campionat. Antrenorul Sousa este nevoita sa trimita in teren cei mai buni jucatori ai sai, pentru ca acest duel este extrem de important. Zarate si Bealouane sunt jucatorii pe care sigur nu-i vom vedea pe teren.

{{notification_msg}}