Amicale internationale:Portugalia - Olanda

Analiza meciuri

Portugalia – Olanda

Luni seara se joaca doar patru meciuri amicale, iar cel mai interesant dintre acestea este confruntarea dintre campioana europeana Portugalia si Olanda, echipa ce nu s-a calificat la ultimul Campionat Mondial si la ultimul Campionat European. Meciul se va juca in Elvetia, iar in ultimele confruntari directe Portugalia sta mai bine avand patru victorii si trei egaluri.

Portugalia

Ultimul meci contra Olandei a fost unul amical si s-a disputat cu multi ani in urma, dar dupa aceea Portugalia aavut o crestere de forma ce a atins punctul culminant acum doi ani cand au reusit sa castige Campionatul European in Franta, invingand tara gazda in finala. Portugalia a castigat recent cu 2-1 amicalul contra Egiptului prin dubla lui Ronaldo, inregistrand astfel o serie de sapte victorii si un egal. Portugalia s-a clasat pe locul trei in Cupa Confederatiilor anul trecut, iar in preliminariile pentru Cupa Mondiala au terminat grupa din care au facut parte pe primul loc si s-au calificata direct la turneul din Rusia.

Olanda

Olanda nu s-a calificat la ultimele doua turnee importanta, ceea ce este o mare dezamagire pentru o echipa cu foarte multi tineri talentati. La echipa a venit antrenor Ronald Koeman, dar nici acesta nu a avut mai mare noroc, fiind invins in ultimul amical cu 1-0 de catre Anglia. Obiectivul sau insa a fost sa testeze cati mai multi jucatori posibil si sa incerce si unele scheme tactice, acelasi lucru fiind asteptat si in acest meci contra Portugaliei. Koeman spera sa resusciteze aceasta echipa nationala pana la inceputul Ligii Natiunilor si sa o califice la urmatorul Campionat European, ei fiind nevoiti sa urmareasca Mondialul la televizor.

{{notification_msg}}